Ernæringsveileder Christin Egeland

Bilde Christin E.-2Christin har en bachelor i ernæringsfysiologi med idrettsernæring som valgfag. Hun ønsker å hjelpe mennesker til å få et sunnere kosthold for å forebygge livsstilssykdommer, optimalisere vekten, tilpasse kosthold i forhold til plager i hud og eller fordøyelsessystemet, enten som supplement til medisinsk behandling eller der det ikke er påvist allergier eller sykdommer.

Christin har stor tro på flerfaglig samarbeid for å kunne se hele mennesket. Med fokus på ren og naturlig mat i kombinasjon med fysisk aktivitet kan hun bidra med hjelp til å finne en sunn og varig trivselsvekt.

 

Ved å analysere kostholdet vil Christin kunne kartlegge og sikre inntak av kroppens behov for nødvendige næringsstoffer. Dette gjelder ikke minst også for de med tilstanden metabolsk syndrom der man står i fare for å utvikle diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Christins bacheloroppgave omhandlet effekten av probiotika på irritabel tarmsyndrom og hun har særlig interesse for kostholdets påvirkning for en velfungerende mage og fordøyelse. Ved å kartlegge kostholdet i kombinasjon med symptomer vil hun i samarbeid med deg kunne finne frem til hvilke matvarer det reageres på og samtidig sikre et fullverdig kosthold.

Med to barn på åtte og elleve år har Christin naturlig interesse for og erfaring med ernæring for barn og ungdom. Det er viktig at kostholdet til barn er så næringstett som mulig for å sikre god utvikling av kropp og hjerne.

Et annet interesseområde er trening og det er spennende å kunne tilpasse kostholdet slik at kroppen kan yte optimalt i den enkelte aktivitet.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med Christin? e-post: christin@vesthelse.no / tlf. 67 150 150 eller fyll ut kontaktskjema. 

Personvern