Nå klikket jeg!

kjeve-2“Ja, jeg hørte noe der”, svarer kiropraktor Elisabeth Sørensen.

Foran henne sitter en pasient som plages med lyder og smerter fra kjeven.

 

 ”Også har jeg tannpine, men tannlegen sier at tennene er helt friske.”

”Dette er slett ikke et uvanlig problem. Jeg tror nok vi kan hjelpe deg.”

 

Kjeveleddet er kroppens mest brukte ledd, og må daglig tåle påkjenning av snakking, tygging, biting og stramming. Smerter og symptomer som skriver seg fra kjevekomplekset kalles Tempomandibulær dysfunksjon (TMD) og er en vanlig lidelse. Så mye som 30% av befolkningen vil en eller annen gang oppleve TMD, og symptomer kan i tillegg til smerter i ansikt, kjeve, hode og tenner også opptre som øresus. Lidelsen rammer kvinner hyppigere enn menn og opptrer oftest i 20-50 årsalderen. Bare 1 av 4 oppsøker hjelp for kjeveplager.

”Det er ikke alle som er klar over at det finnes god behandling for denne type plager. Årsaksforløpet kan være svært sammensatt og annen sykdom må utelukkes, men oftest dreier det seg om ufarlige og enkle forhold som er lett å behandle uten kirurgisk assistanse.” forteller Elisabeth.

”Kjeveledd er både komplekse og delikate. Vi behandler ikke kjeven med samme type teknikk som ofte brukes på andre ledd i kroppen. Her dreier det seg om rolige bevegelsesutslag og fokus på omliggende strukturer som styrer og påvirker kjeven. Ofte er det en direkte sammenheng med spenninger i hals og nakke, og da kan det være nødvendig å behandle disse for å oppnå bedring i kjeveplagene. I tillegg kan det være aktuelt med forbedring av ergonomisk hygiene for å legge til rette for optimal funksjon av kjeveleddene.”

Kiropraktorene ved Vest Helse ser hyppig pasienter med TMD og har i tillegg til utvidet kompetanse også nært samarbeid med tannleger. Du behøver ikke henvisning før timebestilling hos oss, og vi gjør vårt beste for at ventetiden skal være kort.

Bestill time på telefon 67 150 150 eller via hjemmesiden vår.

Personvern