under18

Under18budstikka

Under18 er et semesterbasert trenings- og veiledningskonsept til deg mellom 13 og 17 år som ønsker å trene hos oss. For oss er det svært viktig at unge som begynner å trene etablerer et sunt forhold til kropp og trening. Vi har derfor etablert et tilbud som skal skape trygge rammer samt fremme forståelse blant de under 18 år som vil komme i gang med trening. Siden vi startet opp med dette tilbudet har vi skapt styrke, kondis og treningsglede sammen! 

 

Ved Vest helse og trening har tidligere hatt 18-års aldergrense. Vi ser at mange unge faller utenfor den organiserte idretten og ønsker å gi disse et godt treningstilbud basert på sunne prinsipper og tett individuell og gruppebasert oppfølging. Vi vil bidra til at de under 18 år finner treningsgleden, og etablerer sunne og gode treningsvaner med god og kyndig oppfølging fra oss. Vi ønsker å videreføre vår kunnskap om trening, kosthold og helse.

Forskning viser at de som ikke deltar i organiserte idretter står veldig alene og har relativt få tilbud, faren for å bli inaktiv er derfor stor. Vi på Vest helse og trening vet at trening er sunt – uansett alder. Deltakerne vil gjennom vårt tilbud få bedre helse, både fysisk og psykisk. Gjennom et individuelt tilpasset treningsopplegg kan treningen brukes til å forebygge skader, bedre styrke og kondisjon samt redusere plager fra muskel-skjelettsystemet. I tillegg vil trening i grupper kunne bidra til å fremme sosiale bånd blant de yngre. Vi ønsker å bidra med dette, og har derfor lansert den helsefremmende tilbudet under18.

 

Hva gjør under18 unikt?

Deltakerne får ved oppstart tilpasset individuelt trenngsprogram veiledning av erfaren fysioterapeut. Fysioterapeuten blir deltakerens kontaktperson, og vil følge deltakeren opp gjennom hele semesteret. På denne måten etableres trygge rammer for den enkelte. Deltaker bestemmer selv hvorvidt vedkommende ønsker foresattes involvering. Innmelding og oppstart skjer fortløpende og det er ingen bindingstid på avtalen.

 

Hvilke typer gruppetimer?

Vi tilbyr sykkeltimer hver onsdag kl. 2015. Denne timen gir deltakeren forståelse for sykkeltrening, og på denne måten vil deltakeren også forstå nytteverdien av jevnlig fysisk aktivitet. I tillegg vil deltakerne etterhvert kunne introduseres til de andre gruppetimene vi har. For å unngå skader og feiltrening er vi nødt til å vurdere og anbefale dette på et individuelt grunnlag basert på utvikling og teknisk kontroll, da denne er svært individuell.

 

Kan deltakerne trene på egenhånd?

Ja, vi oppfordrer til egentrening. Deltakerne har tilgang til treningssenteret alle dager. Egentreningen kan dog først finne sted etter at veiledningen og oppfølgingen med kontaktpersonen er gjennomført. Vi tilbyr oppfølging i treningssenteret hver mandag kl 1600-1900. Veiledningstimer og oppfølgingstimer må bookes via vår resepsjon (post@vesthelse.no eller tlf. 67 150 150).

 

Hvem kan melde seg på under18?

Alle i aldersgruppen 13 – 17 år kan melde seg på kursene. På bakgrunn av våre fysioterapeuters erfaring med trening og idrett vil vi kunne legge opp program og forløp som dekker deltakernes ønsker og behov. Det er begrenset antall plasser, og kursene er semesterbaserte (halvårige). Mot slutten av semesteret evaluerer deltakeren og kontaktpersonen halvåret. Deltakere som har deltatt på majoriteten av gruppe-og veiledningstimene, og som ønsker å fortsette som ordinære medlemmer vil få tilbud om dette. Deltakere som ønsker å melde seg opp til neste semester vil ha prioritet.

 

Hva koster det?

Kostnaden er 499,- per måned + 299,- i innmeldingsavgift. Treningsavgiften inkluderer individuell veiledning og oppfølging av fysioterapeut, personlig armbånd og månedlig kontakttid (må forhåndsbookes) med fysioterapeuten i treningssalen.

 

Når kan man tilmelde seg kurset?

Man kan melde seg inn når som helst. Deltakere som er interessert kan ta kontakt og vil da kunne bli introdusert for senteret og få veiledning før det første semesteret starter opp for fullt.

 

Vil du vite mer?

Send en e-post til Jan Kristian D. Huus  jkhuus@vesthelse.no eller bruk kontaktskjemaet.

 

Personvern