top of page

Såletilpassing / Gaitscan

Gjennom de siste 12 årene har vi undersøkt og hjulpet hundrevis av pasienter med spesialtilpassede såler. Vår erfaring og kunnskap i tillegg til bruk av det digitale Gaitscan-systemet gjør oss markedsledende når det kommer til tilpassing av såler. 

Hva gjør Gaitscan unikt? 

Gaitscan systemet er et digitalt analyseredskap som gjør direkte målinger av tyngdelinjen når du går. Det er dynamisk vurdering av føttene dine når de gjør det de er skapt for - nemlig beveger oss fremover. De fleste baserer såletilpassing på statisk måling, men da utelates dessverre alle de viktigste parametrene. 

Gaitscans trykkplate besitter over 4000 sensorer og registrerer trykk med en frekvens på 300 hertz. Dette gir oss nøyaktig feedback slik at innleggsålene kan tilpasses føttene dine - ikke bare statisk, men også dynamisk. 

 

Gaitscananalysen finner sted etter en innledende samtale og klinisk undersøkelse utført av fysioterapeuten. Under denne samtalen kartlegges problemområdet ditt. Videre foretar fysioterapeuten en grundig klinisk undersøkelse av føtter og ankler. Andre relevante tester utføres dersom symptombildet tilsier at dette er nødvendig.  

Gaitscan1.jpg
Bestill undersøkelse

Hvem kan vi hjelpe? 

De aller fleste som kommer til oss opplever smerter eller plager som kan relateres til feilbelastning eller overbelastning. Foten vår har en en unik anatomisk struktur og funksjon, med over 25 knokler og flere titalls muskler som skal bære over halvannen ganger kroppsvekt hver gang vi setter foten i underlaget. Når vi løper belaster vi føttene våre med over 2 ganger kroppsvekten. 

Velfungerende føtter og riktig skotøy er elementært, men hos noen opptrer det allikevel symptomer og plager. 

Hos noen vil funksjonelle problemer i føttene ikke bare lede til fotplager og ankelsmerter, men også kne- hofte og ryggproblemer. 

Hva gjør sålene unike? 

De dynamiske innleggsålene tilpasses foten din, steget ditt og tyngdelinjen din! Den bakre 2/3 er laget av en slitesterk termoplastikk som alltid vil finne tilbake til sine opprinnelige egenskaper. Videre gjøres det individuelle såletilpassinger, basert på den kliniske undersøkelsen, hvilken type du er og hvilke plager du har. 

Hva koster undersøkelsen? 

Klinisk undersøkelse og Gaitscan-analyse: 650,- 

(ca 45 min. varighet)

Har du spørsmål vedrørende sålene eller ønsker å bestille time?

Ta kontakt med idrettsfysioterapeut Maya Rosvoll eller bestill time her...

bottom of page