top of page
refleksologi terapi

Ved hjelp av markedets mest moderne redskap for vurdering av fotens biomekaniske funksjon kombineres med en grundig klinisk undersøkelse kartlegger vi hvorvidt dynamiske innleggssåler bør anbefales. 

I løpet de siste 14 årene har vi undersøkt og hjulpet hundrevis av pasienter med spesialtilpassede såler. Vår erfaring og kunnskap i kombinasjon med det digitale Gaitscan-systemet gjør oss markedsledende når det kommer til kartlegging av fot- og ankelplager samt tilpasning av innleggssåler. 

Hva gjør Gaitscan unikt? 

Gaitscan systemet er et digitalt analyseredskap som gjør direkte målinger av tyngdelinjen når du går. Det er dynamisk vurdering av føttene dine når de gjør det de er skapt for - nemlig beveger oss fremover. De fleste baserer såletilpassing på statiske målinger, men da utelates dessverre de aller viktigste parametrene. 

Gaitscans trykkplate besitter over 4000 sensorer og registrerer fotens avtrykk med en frekvens på 300 hertz. Dette gir oss nøyaktig feedback slik at innleggssålene kan tilpasses føttene dine - ikke bare statisk, men også dynamisk. 

 

Gaitscananalysen finner sted etter en innledende samtale og klinisk undersøkelse. Under samtalen kartlegges problemområdet ditt. Videre foretar fysioterapeuten en grundig klinisk ortopedisk undersøkelse av føtter og ankler. Andre relevante tester utføres dersom symptombildet tilsier at dette er nødvendig.  

Gaitscan1.jpg

Hvem kan vi hjelpe? 

De aller fleste som kommer til oss opplever smerter eller plager som kan relateres til feilbelastning eller overbelastning. Foten vår har en en unik anatomisk struktur og funksjon, med over 25 knokler og flere titalls muskler som skal bære over halvannen ganger kroppsvekt hver gang vi setter foten i underlaget. Når vi løper belaster vi føttene våre med over 2 ganger kroppsvekten. Velfungerende føtter og riktig skotøy er elementært, men hos noen opptrer det allikevel symptomer og plager. 

Hos enkelte vil dysfunksjoner i føttene ikke bare lede til fotplager og ankelsmerter, men de kan også medføre kne- hofte og ryggproblemer. 

I mange tilfeller vil den kliniske undersøkelsen og Gaitscananalysen avdekke at innleggssåler ikke er nødvendig eller indisert. 

Hva gjør sålene unike? 

De dynamiske innleggssålene tilpasses foten din, steget ditt og tyngdelinjen din. Den bakre 2/3 er laget av en slitesterk termoplastikk som alltid vil finne tilbake til sine opprinnelige egenskaper. Videre gjøres det individuelle tilpasninger basert på den kliniske undersøkelsen, hvilken type du er og hvilke plager du har. Et sålepar koster 3900,- (inkl. mva). 

Hva koster undersøkelsen? 

Klinisk undersøkelse og Gaitscan-analyse: 790,- 

Har du spørsmål vedrørende sålene eller ønsker å bestille time?

Ta kontakt med osteopat Jan Kristian D. Huus eller bestill time her...

bottom of page